Ibland hinner man bara snabbstäda

Det kan vara smart att vika en dag i veckan åt att städa, att man har veckostädning. Men ibland räcker inte tiden till och det krävs en snabb städning kanske innan gäster dyker upp. Då gäller det att veta vad du ska städa och lägga energi på dessa ställen de minuter du har på dig. Annars är ett bra alternativ att anlita en städfirma, som Jourstäd till exempel, som städar en gång per vecka, för då kommer du alltid att ha det städat. 

Smarta tips var du ska snabbstäda

Om du ändå behöver snabbstäda inför besök så kan du följa detta schema:

Hall

Hallen är första intrycket gästerna får, så röj undan, ställ in alla skor, häng in alla jackor och ta sedan en blöt hushållsduk och torka bort de värsta fläckarna.

Vardagsrum

Ofta är det detta rum som gästerna samlas i. Då är det bra om det ser städat ut. Öppna alla fönster, vädra ut. Plocka undan alla prylar, göm undan dem i garderoben så lägne. Damma på synliga platser och plocka upp synliga dammråttor för hand. Sedan, tänd ljus och dämpa belysningen.

Sovrummer brukar inte gästerna bege sig till, så stäng bara dörrren!

Köket, där kan det hända att de vill gå ut i. Så tänk på detta:

  • Torka av diskbänken och, vid behov, väggar samt golvytor precis vid spisen.
  • Glöm inte att gå ut med soppåsen!
  • Torka av matbordet, om ni ska äta där.

Badrummet kommer att besökas av gästerna, så skura av toaletten och handfatet, byt alla handdukar och göm undan privata saker.

 

18 Jul 2020